Kas sina oled nende inimeste hulgas, kes armastavad lennukiga ühest kohast teise liuelda? Kui jah, siis võid leida järgnevast blogipostitusest meeldivat äratundmise rõõmu. Kui aga vihkad lendamist, siis loodame, et leiad siit vähemalt paar põhjust, miks võiksid järgmisel korral lennuki peale minna, mitte autot, rongi või bussi transpordiviisina eelistada.

Vaated!
Lennukist avanevad kaunid vaated allpool mööda libisevatele maastikele, meredele ja ookeanidele. Mõnikord näed kaunist värvidemängu enne päikeseloojangut, teinekord ahhetad selle peale, kui ilus võib ikkagi loodus nii kõrgelt välja näha. Vahel pääseb lennukiga nägema vaateid, mida polekski kuskilt mujalt võimalik näha. Näiteks võib olla täiesti jahmatav vaade Mount Everestile, kui lendad Nepaali või ahhetama panev tunne, kui näed lennuki aknast Sahara kõrbe nii-nii kõrgelt, et sa ei saa aru, kas see on kõrb või mõni pruun magustoit. Jah, lennukiga lendamine on vaatemäng, mis on iga kord täiesti isesugune ja kordumatu. Just selle nautimise nimel tuleks alati proovida hankida endale aknakoht, kuna vastasel juhul võid nii paljudest asjadest ilma jääda.

Omaette teema moodustab vaadete juures virmalised ja Gröönimaa. Kui lennata Euroopast Põhja-Ameerikasse, siis lennuk teeb optimaalseima teekonna nimel lõike üle Gröönimaa lõunaosa. Päeval lennates näed all laiumas kohutavalt kauneid jäävälju ja lumest moodustunud mägesid. Kui on öö ja sattud lendama üle õigel hooajal ning pealekauba on sul küllaga õnne, siis võid näha aknast isegi virmalisi, mis tõmbavad värvilisi kriime üle taevalaotuse.

Aeg maha!
Lennukiga sõitmine annab võimaluse olla eemal argimuredest ja pühendada natuke aega ainult iseendale. Sugugi mitte kõik lennufirmad pole hakanud pardal WiFi-ühendust pakkuma, mistõttu võid kindel olla, et suure tõenäosusega saad end täiesti välja lülitada. Kuidas saaks su ülemus või näägutav elukaaslane sellele vastu panna? Sa oled ju lennukis!

Turvaline!
Vaatamata inimeste hirmule lendamise ees on tegu ikkagi ühe turvalisima viisiga, kuidas ühest punktist teise jõuda. Statistika on näidanud, et auto eelistamine lennukile on pea 20 korda ohtlikum võrreldes lennukiga lendamisega. Ilmselt sa ei muutu närviliseks, kui pead autoga töölt koju jõudma, kuna “midagi võib ju juhtuda tee peal”. Miks teha siis seda lendamisega?

Maitsev!
Kui jätta kõrvale odavlennud, siis nii mõnedki lennukompaniid on kõvasti tõstnud oma serveeritavate toitude taset. Nende hulgas on näiteks Singapore Airlines, Emirates ja Etihad. Toit on inimestele väga tähtis, mistõttu ei saa maailma juhtivamad lennufirmad toitlustuse pealt mingeid kompromisse teha.

itur