Pikad bussireisid on tõeline tüütus, mis ei meeldi mitte kellelegi. Selles blogipostituses teeme kasuliku ülevaate sellest, kuidas saada hakkama pikal bussisõidul tekkiva igavuse, tüdimuse ja tülpimusega. Vahel võib see nii suureks muutuda, et tahaksid lihtsalt bussist välja joosta ja ise sihtkohta kohale jõuda. Kuigi see kõlab hea treeninguna, siis usalda meie sisetunnet: parem on ikkagi bussisõit lõpuni teha! Aga kuidas?

Esimene viis
Uuri välja, kas sinu kasutatud bussifirmal on olemas bussides WiFi-ühendus. Kui see on olemas, siis võta kindlasti kaasa mõni elektrooniline seade, mille abil saab traadita internetti ühenduda. Kindlasti saab bussifirma boonuspunkte, kui lisaks internetile on olemas ka pistikupesad, et arvutit, tahvlit või mobiili saaks laadida. See annab pikale sõidule nii palju juurde, kui saad sõpradega suhelda, filme vaadata või internetis surfata.

Niiviisi ei pane sa tähelegi, kui kiiresti aeg läheb ja juba peatselt vaatad aknast välja ning avastad end põnevast sihtkohast! Muide, soovitame kindlasti seadmed raamatuid, filme või muud meelelahutust täis laadida, sest bussis võib ju internet olla, aga täiesti omaette küsimus on selles, kui kindel selle ühenduse peale saab olla. Metsa vahel võib see ootamatult katkeda ja kui seade on täiesti tühi asjadest, tekib üsna nutune olukord. Enneta seda!

Teine viis
Hangi endale väike, mugav ja kaasaskantav akupank. Need on tavaliselt arvutihiire suurusest natuke väiksemad seadmed, mille abil on võimalik vajalikul hetkel laadida elektroonilisi seadmeid täis. Näiteks olles bussis, kus puuduvad elektripesad, on selline akupangake väga vajalik ressurss, mille abil näiteks oma mobiiltelefoni töökorras hoida.

Kolmas viis
Proovi bussis magada! Nii mõnus on ju panna pea kaasa võetud padjale, näha mõnusaid unenägusid ja ärgata selle peale, et bussijuht lausub sõbralikult: “Me oleme kohale jõudnud!”. Kui kavatsed aga bussis magada, siis tee kindlaks, et sinu väärisesemed on ikka turvaliselt ära pandud. Magama jäänud inimene on väga kerge ohver igasuguste varganägudele!

Neljas viis
Võta päris raamatuid kaasa, kui sul pole elektroonilist e-lugerit või nutitelefoni käepärast võtta. Raamatuid lugedes läheb aeg kõvasti kiiremini ja kui sul on eriti huvitav teos kaasas, siis võib sellest sündida mõni põnev jutuajamine kõrval istuva inimesega.

Viies viis
Kui oled koos reisikaaslasega, siis mängige koos mõningaid sõnamänge, et aeg hakkaks kiiremini liikuma. Lapsena ära õpitud mängud võivad ootamatult kasulikuks osutuda pikkadel bussisõitudel, mis tunduvad võtvat aega terve igaviku.

Kuues viis
See on jällegi soovitus, mis kehtib ainult siis, kui sul on reisikaaslane või väga avatud-sõbralik istmekaaslane. Tehke erinevaid väljakutseid: näiteks lugege kokku mitu punast autot tee peal näete või kui palju rekkasid sõidab maanteel vastu. Aeg hakkab lendama!

itur