Kõik arvavad, et nad teavad kõige paremini, kuidas reisimine käib ja millisel moel peaks igaüks seda ette võtma. Tõsi, leidub kogenud reisiselle, kes võivad anda vägagi häid nippe ja soovitusi, ent alati tasub pikalt järgi mõelda, kas konkreetne soovitus on sulle just kõige kasulikum asi, millest järgmisel puhkusereisil juhinduda. Järgnevalt teemegi väikese ülevaate kõige halvematest soovitustest, mida võib kellelegi reisile kaasa anda!

Ära vaata mitte ühtegi vaatamisväärsust!
Tundub, et mõnel inimesel on lausa allergia erinevate turistide seas populaarsete vaatamisväärsuste suhtes. Nad soovitavad Pariisis Eiffeli torni vahele jätta, New Yorgis mitte Times Square lähedalegi minna ja Itaalias jalutada ringi vaid väikestes Toskaana külades, aga mitte Rooma vanalinnas. Täiesti arusaadav, et mõned vaatamisväärsused on tuntud ainult oma populaarsuse tõttu ja ei pruugi koha peal väga palju emotsioone tekitada. See ei tähenda sugugi seda, et peaks kõik vähegi turistide seas tuntud kohad absoluutselt ja jäägitult vahele jätma. Pigem uuri portaalidest nagu Tripadvisor, mida ikkagi laiem arvamus selle atraktsiooni kohta endast kujutab. Kui inimesed on sellega rahul, siis võib-olla on see tõesti äge asi, mida vaatama minna.

Paki kõik enda riided reisile kaasa!
Aga milleks? Jah, kui sa lähed Pariisi või Londonisse pikemale sõidule, siis võib tõepoolest koha pealt riiete hankimine kalliks kujuneda, ent arvesta sellega, et sealgi leidub kasutatud riiete poode, kust on võimalik taskukohasema hinnaga hilpe soetada. Kui reisid aga odavamatesse Aasia riikidesse nagu Tai või Laos, siis pole mingit mõtet hästi palju riideid kaasa pakkida. Võid leida turgudelt või kohalikest poodidest madalama hinnaga asju, mõnikord lausa kümme korda odavamalt, kui võrrelda neid maksumusi Eesti hindadega.

Jäta reisikindlustus tegemata … nii on odavam!
Tõesti!? Võib-olla tuleb odavam, kui reisil ei juhtu mitte midagi, aga see on asi, milles ei saa mitte kunagi kindel olla. Vahel võib tänaval kõndides nii õnnetult kukkuda, et vajad kerget haiglaravi. Välismaal maksab aga haiglaravi hingehinda ja seda pole kindlasti võimalik tagataskust lihtsalt välja käia. Seetõttu on kasulik igal juhul teha vähemalt meditsiinikindlustus, kuid vajaduse korral ka reisitõrkekindlustus. Reisitõrgete eest kaitsev kindlustus on mõistlik, kui plaanid mitmete erinevate lennufirmadega järjest lennata, näiteks lendad Tallinnast Ryanairiga Londonisse ja sealt edasi British Airwaysi pardal Lõuna-Ameerikasse. Kui jääd Ryanairi lennust maha mingil sinust olenematul põhjusel, siis ei huvita iirlaste lennufirma töötajaid absoluutselt, et sul läheb pikamaalend Londonist edasi. Sa pead kõik ise kinni maksma! Korraliku reisitõrkekindlustuse olemasolul aga sellist kartust pole. Kindlusta end jamade vastu ja sul tuleb kõvasti rõõmsam reis!

itur